Workshops

Workshops zijn er in alle soorten en maten, altijd afgestemd op de wensen van de klant. Schaken in Bedrijf werkt al vele jaren (sinds 2008) samen met  bekende schakers zoals Hans Böhm en sinds kort ook met de de jonge talenten uit de familie van Foreest. In 2017 is de documentaire:”De stelling van Foreest, een schaakfamilie”, uitgezonden door de VPRO. Zie: https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017/juni/de-familie-van-foreest-een-schaakgezin.html

Hieronder een kleine opsomming van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast zijn er talloze andere opties, zo ook met minder bekende schakers. Ook andere spelvormen zijn mogelijk. Zo is “Condi Chess” (een combinatie van schaken en hardlopen) op ieder personeelsfeest, altijd weer een succes.

Schaak simultaan met GM Jorden van Foreest.

Foto: Harry Gielen

Jorden van Foreest werd in oktober 2013 in Montenegro Europees jeugdkampioen in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar. In 2015 behaalde hij als jongste Nederlander ooit de grootmeestertitel.  In 2016 wist Jorden met een score van 5,5 uit 7 partijen het Nederlands Kampioenschap schaken te winnen.

Schaak simultaan met Lucas van Foreest.

Foto: Harry Gielen

Lucas van Foreest werd in 2010 Nederlands Kampioen jeugdschaken tot 10 jaar. In 2016 behaalde Lucas zijn eerste GM norm en werd hij  IM (Internationaal Meester). In 2017 behaalde hij zijn tweede GM norm en in datzelfde jaar won hij het Batavia Tournament en werd hij gedeeld eerste bij het Nederlands jeugdkampioenschap t/m 20 jaar.

Schaak simultaan met Machteld van Foreest.

Foto: Harry Gielen

Machteld van Foreest werd in 2014 op 6-jarige leeftijd Nederlands kampioen schaken bij de meisjes in de leeftijdscategorie tot 10 jaar. In 2017 werd zij als eerste meisje ooit kampioen bij de jeugd t/m 12 jaar. Tevens behaalde zij dat jaar de (gedeeld) tweede plaats bij de meisjes tot 20 jaar. Het is haar droom en doel om wereldkampioen schaken te gaan worden in de komende jaren. Indien je haar zou willen helpen om haar droom te verwezenlijken, klik dan HIER.

Schaak simultaan met Hans Böhm.


Hans Böhm, ook wel Mister Chess genoemd, behoeft waarschijnlijk weinig introductie. Hans Böhm is zowel, schaker, schrijver, presentator en journalist. Enkele wapenfeiten uit zijn lange en indrukwekkende carrière. In 1968 werd hij Nederlands kampioen bij de jeugd. In 1975 werd hij tweede, na Jan Timman, bij het Nederlands kampioenschap schaken. In 1978 Nederlands kampioen snelschaken. In 1988 kwam hij terecht in het Guiness Book of Records. Hij behaalde toen het wereldrecord simultaanschaken in Wijk aan Zee met een indrukwekkende score van 94% over 560 partijen. Dit deed hij in een simultaansessie van maar liefst 26 uur. Daarnaast is hij natuurlijk bekend van vele radio en tv programma’s zoals: “Man en paard”, “Ook dat nog”, “Langs de lijn” enzovoorts…..
Tot op de dag van vandaag schrijft hij de wekelijkse schaakrubriek in De Telegraaf.